Schooljaar 2014/2015

Jongeren met lezen meer mogelijkheden in de maatschappij geven: het blijft belangrijk, ook in schooljaar 2014-2015. Net als u zetten wij ons daarvoor in. Wilt u een project dat naadloos aansluit op uw huidige lesmethode? Wilt u aansluiten op de belevingswereld van uw leerlingen? En wilt u kant-en-klare lespakketten die weinig extra werk opleveren? Maak dan gebruik van de educatieve programma’s van Passionate Bulkboek. Hieronder vindt u het aanbod in het schooljaar 2014/2015. Regel uw deelname meteen en ga voorbereid het nieuwe jaar in.

De Jonge Jury

De Jonge Jury

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury.

Uw school doet voor €37,50 mee aan de Jonge Jury. U ontvangt onder meer posters, boekenleggers en stemansichtkaarten. Aanvullend lesmateriaal bestelt u voor €10,50 per klas. Toegangskaarten voor de Dag van de Jonge Jury kosten
€14,75 per stuk, het complete programma voor op school €4,75 per leerling. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Meer informatie vindt u op www.jongejury.nl.


De Inktaap

De Inktaap

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij leerlingen worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van drie literaire prijzen én een Caribische nominatie en zich verdiepen in actuele Nederlandstalige literatuur. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de slotmanifestatie in deSingel in Antwerpen.

Kosten voor deelname zijn € 10, - incl. BTW, per leerling. Deze prijs is inclusief de (e-)boeken, de handleiding met lessuggesties en toegang tot de slotdag op 10 maart 2015 in deSingel in Antwerpen (let op: beperkte capaciteit!). Op www.inktaap.org schrijft u uw leerlingen in voor De Inktaap. Hier worden begin juni 2014 ook de genomineerde titels bekendgemaakt.

Dag van de Literatuur

Dag van de Literatuur

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste eendaagse literaire evenementen in Nederland. Elke editie trekt zo’n 4.500 bezoekers. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig.

Toegangskaarten voor de Dag van de Literatuur kosten €17,50 per leerling incl. BTW. U schrijft u in voor de Dag van de Literatuur op
www.dagvandeliteratuur.nl. Hier vindt u in het najaar van 2014 ook de namen van de eerste aanwezige auteurs en artiesten.

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer